استراتژی های بهبود سودآوری در حرفه پوشاک
Improve Profitability in Apparel Business

هر بحثی در حرفه پوشاک نهایتاً به این حقیقت ختم می شود که چگونه باید علاوه بر سرپا ماندن در یک بازار کاملاً رقابتی همچنان به پیشرفت خود نیز ادامه داد، به گونه ای که به مرحله ای رسید که شما مشتری را انتخاب کنید نه مشتری شما را. بسیاری از تولید کنندگان در هند و سایر نقاط جهان به مدد اعمال سهمیه بندی بر تولیدات چینی تا سال ۲۰۰۸ توانستند نفسی تازه کنند، اما اکنون تولید کنندگان پوشاک باید میدان دید خود را گسترش دهند تا بتوانند یک تجارت پایدار واقعی ایجاد نمایند. در این مقاله چند استراتژی بلند مدت و کوتاه مدت را معرفی کرده ایم که می توانید از آنها استفاده کنید. این ده استراتژی به شما کمک می کنند تا در گردونه رقابت باقی بمانید. ممکن است برخی از این استراتژی ها ساده به نظر بیایند، اما اجرای آنها نیازمند تلاش دقیق و برنامه ریزی مستمر است.

استراتژی های بهبود سودآوری در حرفه پوشاک - مدیریت صنایع نساجی, کسب و کار نساجی, صنعت پوشاک, توسعه نساجی, تجارت پوشاک
۱۰ استراتژی مهم برای بهبود سودآوری در صنعت پوشاک‌

    گسترش پرتفوی (سبد) محصولات
    یکپارچگی عمودی کسب و کار
    بهبود روند خدمت رسانی کامل و سر وقت (OTIF)
    پاسخ به چالش ها و ورود به بازار داخلی
    اصلاح محیط کار به منظور رشد درآمد
    راه اندازی بخش برنامه ریزی یا تقویت بخش موجود
    به حداقل رساندن زمان تغییر سبک
    تشکیل یک تیم ناب با رویکرد فعالانه
    استفاده از لیست کنترل به عنوان ابزاری موثر
    حذف اضافه کاری بیش از حد

پنج نکته اول جز استراتژی های میان مدت تا بلند مدت قرار می گیرند که می توانند در یک بازه زمانی یک تا دو ساله اجرایی شوند.
۱- گسترش پرتفوی (سبد) محصولات

شرکت هایی که از قبل در زمینه تولید برخی از دسته های محصولی فعالیت کرده اند، باید به سمت تولید محصولات پیچیده تر حرکت کنند. شرکت هایی که در حوزه پیراهن و شلوارهای کژوال فعالیت می کنند بسیار زیاد هستند؛ اما تعداد کمی از شرکت ها به سمت تولید محصولاتی مانند پیراهن های رسمی اعلاء، شلوارهای رسمی، لباس های زیر زنانه، کت و شلوار و غیره رفته اند. تولید اقلام پایه برای شرکت هایی که در این زمینه تازه کار هستند منطقی است، اما شرکت های موجود باید به سمت تولید محصولات با ارزش حرکت نمایند و با ارائه پیشنهادات قیمتی و خدماتی با ارزش و وسوسه برانگیز، جایگزین پایگاه های تولیدی پر هزینه در اروپا و آمریکا شوند. شرکت ها برای اینکه بتوانند به این مهم دست پیدا کنند، باید یا اقدام به تاسیس کارخانه های تخصصی جداگانه کنند، و یا بخش ها و تیم هایی تخصصی را در داخل کارخانه جدا کنند به گونه ای که تمام فرآیندهای برش، دوخت و پرداخت در این بخش ها به صورت تخصصی بر روی محصولات جدید انجام گیرند.
۲- یکپارچگی عمودی کسب و کار

داشتن یک برنامه یکپارچه رو به جلو یا رو به عقب برای روندهای خارجی فعلی کسب و کار به منظور حرکت به سمت سطوح بالاتر کاری ضروری است. یکپارچگی روند کاری دو مزیت دارد؛ مزیت اول هزینه و مزیت دوم زمان انتظار است. شرکت های بزرگ تولید کننده پوشاک باید بر روی فرآیندهایی مانند پردازش و بافت محصول سرمایه گذاری کنند؛ در حالیکه شرکت های بزرگ نساجی به جای تکیه بر صادرات صرف پارچه و نخ باید سریعاً وارد مقوله صادرات پوشاک با ارزش افزوده شوند. شرکت های متوسط می توانند با عقد قراردادهای رسمی، پیش خرید محصولات یا سرمایه گذاری از طریق برداشت سهم سهام خود به ادغام در مراکز فرآیندی یا مراکز بافت / تولید و تبدیل توجه نمایند. شرکت های کوچک تر می توانند از وجوهی که از این طریق به دست می آید برای تامین سرمایه در گردش و یا ارتقاء سطح تکنولوژیکی کسب و کار خود استفاده کنند. از نمونه های کلاسیک شرکت های یکپارچه عمودی می توان به شرکت های Li & Fung و Esquel اشاره کرد.
۳- بهبود روند خدمت رسانی کامل و سر وقت (OTIF)

جلب اعتماد مشتریان تنها با پاسخگویی به موقع به ایمیل های آنها شدنی نیست. تنها در صورتی می توان اعتماد خریداران را جلب کرد که خریدار مجبور نباشد زمان زیادی را صرف پیگیری روند سفارش خود کند؛ از آن خود کردن خریداران تنها با تحویل به موقع و کامل سفارش (OTIF) امکان پذیر است. تولید یا زیر ساخت قابل بازسازی است، اما کپی کردن ارائه خدمات عالی بسیار دشوار است. اگر شرکت ها با تمام وجود خود را وقف این امر نمایند، حقیقتاً خواهند توانست خود را از دیگران متمایز کنند. اگر خریدار امکان دسترسی آنلاین به وضعیت سفارش خود را ندارد؛ در این صورت لازم است که تمام اطلاعات مرتبط با سفارش او را به صورت مرتب به روز کنید، حتی اگر خود چنین درخواستی نداشته باشد. نباید به دنبال سورپرایز کردن آنها در لحظه آخر بود. شرکت ها باید معیاری برای خود قرار دهند و به خود اعتماد داشته باشند که می توانند سفارشات را به صورت ۱۰۰% کامل و به موقع تحویل دهند. شرکت های تولید پوشاک علاوه بر تحویل سفارش باید بسته خدماتی نیز به خریدار ارائه دهند که شامل قسمت اعظم کارهایی باشد که وی قصد دارد در رابطه با سفارش خود انجام دهد. این بسته خدماتی می تواند شامل ساخت الگوی پیش تولید، تولید نمونه اولیه، نظارت بر روند تولید، انجام روند بازرسی داخل کارخانه و انجام آزمایشات مثل ممیزی حمل باشد. به عنوان مثالی در این دسته می توان به شرکت TAL Apparel اشاره نمود.
مطالعه موردی: رویکرد خریدار محوری شرکت TAL Apparel

شرکت TAL Apparel که از سال ۱۹۴۷ آغاز به کار کرده است، یکی از بزرگترین شرکت های تولید کننده پوشاک است؛ درآمد این شرکت در سال ۲۰۰۳ به ۶۵۰ میلیون دلار رسیده است. امروزه گروه TAL مالک کارخانه هایی در ۹ کشور است که سالانه ۴۱ میلیون عدد تاپ، ۸ میلیون عدد شلوار، ۱.۵ میلیون عدد پالتو و ۱۳۰۰۰۰ دست کت و شلوار تولید می کنند.
طی سال های گذشته این شرکت با ارائه پیشنهادات ارزشی فراتر از نگرانی های معمول مرتبط با هزینه، کیفیت و تحویل، پا را از حدود وظایف یک تامین کننده صرف کالا فراتر گذاشته و به یک ارائه دهنده خدمات کامل نیز تبدیل شده است. این گروه با توسعه قابلیت های خود در زمینه تولید محصولات جدید و ارائه تکنیک های جدید تولید توانسته به سمت پیشتازی در رقابت حرکت کند.
گروه TAL به واسطه همکاری نزدیک با خریداران توانسته تا روند عرضه و تقاضا را در قالب سطوح جدید عملکردی با هم هماهنگ نماید:

    زمان تحویل گروه TAL برای لباس هایی که با نخ های رنگ شده تولید می شوند، به ۶۰ روز کاهش پیدا کرده است.
    این گروه با دیدی مستقیم به داده های محل عرضه کالا (POS) برای خرده فروشانی مانند J.C Penney نگاه می کند؛ همین امر باعث کاهش دوره چرخه و هزینه موجودی می شود.
    این گروه با خریداران اصلی خود همکاری نزدیکی دارد. این شرکت پیراهن هایی را برای برچسب های خصوصی JC Penney و Dillard طراحی می کند.

در ضمن همگام شدن با خریدار به خلق محصولات نوآورانه مانند درزهای فاقد چین و تولید پیراهن های ۱۰۰% نخی بدون چروک منجر شده است.

استراتژی های بهبود سودآوری در حرفه پوشاک - مدیریت صنایع نساجی, کسب و کار نساجی, صنعت پوشاک, توسعه نساجی, تجارت پوشاک
۴- پاسخ به چالش ها و ورود به بازار داخلی

صادرکنندگان پوشاک باید به بازار داخلی نیز توجه کنند، چرا که بازار خرده فروشی پوشاک داخلی در بسیاری از کشورها رو به رشد است. صادرکنندگان می توانند با هزینه کمتر محصول بسیار بهتری عرضه کنند. این کار به آنها کمک می کند تا ریسک خود را کاهش داده و بین موارد مختلف پخش کنند؛ در ضمن می توانند از ظرفیت های اضافی نیز به طور موثرتری استفاده نمایند.
جنبه دیگری که نباید نسبت به آن بی توجه بود، تقسیم روند کاری به دو شیفت است. کاملاً مسلم است که در این صورت تولید دو برابر شده و هزینه تولید هر تکه لباس کاهش پیدا می کند. کارخانه هایی که در یک منطقه مستقر هستند باید به دنبال ایجاد ائتلاف با یکدیگر باشند، در این صورت قادر خواهند بود تا از ظرفیت های اضافی به طور موثرتری استفاده کنند. در این حالت یک کارخانه خاص که بیش از ظرفیت خود اقدام به رزرو سفارش کرده است، می تواند از ظرفیت کارخانه های دیگری که با کمبود سفارش رو به رو هستند استفاده کند. در واقع نکته مهم این است که کارخانه ها باید در طول سال با حداکثر ظرفیت خود کار کنند.
۵- اصلاح محیط کار به منظور رشد درآمد

شرکت های تولید کننده پوشاک باید به رویه های جدید منابع انسانی توجه داشته باشند تا سازمان خود را به مکانی برای جذب درخشان ترین استعدادهای جوان کشور تبدیل کنند. فضای کار باید به گونه ای باشد که فرد ترغیب شود از خلاقیت خود در انجام کار بهره ببرد، نه اینکه به دنبال انجام کار در چهارچوب رویه کاری معمول باشد. در ضمن مدیران ارشد شرکت ها باید گوش شنوایی برای گوش دادن به سخنان این جوانان که سرشار از ایده های رادیکال هستند داشته باشند؛ ایده هایی که ممکن است روش های خلاقانه جدید را به همراه داشته باشند و یا حتی باعث هموار شدن مسیر دستیابی به موفقیت شوند. هر کس در هر بخش از سلسله مراتب سازمانی که قرار دارد، شایسته احترام است.
می توان پنج استراتژی زیر را در قالب حوزه های قابل شناسایی طبقه بندی کرد (بازه زمانی ۳ تا ۶ ماهه).
۶- راه اندازی بخش برنامه ریزی یا تقویت بخش موجود

برنامه ریزی و کنترل تولید (PPC) یک حوزه کلیدی در کل چرخه تولید است، اما این حوزه هنوز نتوانسته به حد کمال خود برسد. ممکن است این امر ناشی از این ذهنیت باشد که: «به هر حال پارچه با تاخیر به دست ما می رسد، پس چه لزومی دارد که وقت خود را صرف برنامه ریزی دقیق کنیم». باید این طرز تفکر را کنار بگذارید و برای هر فعالیت کوچک و موارد ظریف (مثل تزئین لباس های تولیدی) برنامه ریزی دقیق داشته باشید به گونه ای که برنامه شما شامل ظریف ترین جزئیات نیز شود. هیچ چیز را نمی توان و نباید به حال خود واگذار کرد. ممکن است تغییرات لحظه آخری تحت عنوان انعطاف پذیری در برخی از سفارشات قابل قبول باشد، اما در اکثر موارد هیچ توجیهی ندارد. در برخی از موارد به محض شروع تولید، باید به خریدار گوشزد کرد که دیگر امکان ایجاد هیچ گونه تغییری در مشخصات محصول وجود ندارد. باید یک مدیر ارشد تحت عنوان PPC در سطح کارخانه حضور داشته باشد؛ زیرا این امر تاثیر مهمی بر بهره وری کارخانه و OTIF می گذارد.
۷- به حداقل رساندن زمان تغییر سبک

ضررهای تغییر باید به حداقل برسد و این یکی از راه های موثر تنظیم خط تولید در شب قبل از شروع کار جدید است که باعث می شود هیچ روزی به دلیل تغییر سبک تولید سوخت نشود. باز هم کلید اصلی برنامه ریزی فعالانه است. سرپرستان باید از جزئیات سبک تولیدی بعدی که قرار است وارد خط تولید شود مثل کارهای برون سپاری شده آگاه باشند. در این صورت نیز PPC با مسدود کردن ظرفیت ها با بهره گیری از پیمانکاران فرعی در برخی از عملیات های خاص و تعیین دقیق تاریخ ورودی و خروجی، نقشی اساسی در این زمینه ایفا می کند. اگر بتوان برخی عملیات های خارجی مثل سوزن دوزی و شستشو را در داخل کارخانه انجام داد، این امر منجر به کاهش زمان تنظیم، دوره زمانی چرخه، هزینه و اتلاف منابع خواهد شد.
۸- تشکیل یک تیم ناب با رویکرد فعالانه

تخصیص خط تولید باید براساس یک بولتن عملیاتی و بدون واسطه باشد. ترکیب عملیات ها باید یک رویکرد مستمر با همکاری بخش مهندسی صنایع (IE) باشد؛ این بخش باید دائماً اصلاح و ارتقاء روش های تولید را مد نظر قرار دهد. معمولاً بخش مهندسی صنایع بعد از رخ دادن رویدادها درگیر تجزیه و تحلیل آنها می شود که در آن صورت به زمان نیاز دارد تا بتواند روش های صحیح، با سرعت مناسب و با سطح کیفی قابل قبول را به سرپرستان و اپراتورها نشان دهد. بخش مهندسی صنایع باید بر مهارت های خیاطی مسلط باشد. رویکرد آنها باید از انفعالی به فعالانه تغییر کند.
۹- استفاده از لیست کنترل به عنوان ابزاری موثر

ابزارهای اصلی برنامه ریزی مانند لیست کنترل باید به صورت گسترده ای مورد استفاده قرار گیرند و باید مطمئن شد افرادیکه در این زمینه آموزش دیده اند، هیچ فعالیت یا بخشی را فراموش نمی کنند. هر چند که حرفه پوشاک خود حوزه ای بسیار پیچیده است، اما می توان با آموزش دادن مسئولیت شغلی افراد با جزئیات کامل و اطمینان از اینکه آنها قادر خواهند بود مجموعه خاصی از کارها را هر روزه بدون خطا انجام دهند، این کار را ساده تر کرد. شاید به نظر ساده بیاید اما مواردی وجود دارد که پارچه کافی سفارش داده نشده است، زیرا آنها فراموش کرده اند آب رفت پارچه را به الگوی پایه اضافه کنند؛ شاید برایتان عجیب باشد اما این مورد حتی در کارخانه های «خوب» نیز اتفاق افتاده است.

استراتژی های بهبود سودآوری در حرفه پوشاک - مدیریت صنایع نساجی, کسب و کار نساجی, صنعت پوشاک, توسعه نساجی, تجارت پوشاک
۱۰- حذف اضافه کاری بیش از حد

آخرین اما مهمترین موضوع بحث برانگیز، اضافه کاری است. در فصل اوج کار استفاده از اضافه کاری تا سقف ۱۱۰% یا ۱۲۰% ظرفیت کارخانه تا حدی قابل توجیه است؛ اما در فصلی که بار تولید کم است یا بهره وری کارخانه نهایتاً ۴۰% تا ۴۵% است، هیچ توجیهی ندارد. در چنین مواردی اضافه کاری فقط ناکارآمدی و حس کاذب داشتن وقت بیشتر را القا می کند. وقتی که پرسنل شاغل در کارخانه بدانند که هیچ توجیهی برای اضافه کاری وجود ندارد، دیگر مواردی مثل (رسیدن به یک تاریخ تحویل و یا از طرف دیگر دلهره رسیدن زمان حمل) اهمیتی ندارند؛ در ضمن در صورتیکه مدیریت با حرف های خود از این موضوع پشتیبانی کند، تاثیر این رویکرد می تواند بسیار چشمگیر باشد.
می توان این بحث را همچنان ادامه داد، اما حتی اگر معدودی از این استراتژی های میان مدت تا بلند مدت و حوزه های قابل شناسایی مورد توجه قرار گیرند، باز هم شرکت های تولید کننده پوشاک قطعاً سود آن را خواهند برد.

 
چشم‌انداز صنعت پوشاک در سال ۲۰۲۵میلادی

مطالعات مختلف و روند در حال ظهور نشان می‌دهد که در آینده سیاست‌ها و وضعیت بخش نساجی و پوشاک مانند وضعیت کنونی آن نخواهد بود. تغییرات همه‌جانبه با سرعت باورنکردنی اتفاق خواهد افتاد؛ بنابراین صاحبنظران به پیش‌بینی روندهای پیشروی ابعاد مختلف این موضوع در سطح جهانی برای سال ۲۰۲۵ میلادی پرداخته‌اند. در گزارشی که از سوی دفتر مطالعات آماری و راهبردی انجمن صنایع نساجی ایران منتشر شده، چشم‌انداز صنعت پوشاک در سال ۲۰۲۵ میلادی در کشورهای آسیایی مورد بررسی قرار گرفته است.
تحولات صنعت نساجی و پوشاک در پنج بخش عمده طبقه‌بندی شده است. اولین و مهم‌ترین روند پیش‌بینی شده، این است که بازار مصرف پوشاک در جهان در سال ۲۰۲۵ میلادی از مرز دو تریلیون‌دلار خواهد گذشت، در حالی که ارزش فعلی آن ۱/۱ تریلیون دلار است. این به آن معنا است که تقریبا یک تریلیون دلار به ارزش کنونی این بازار افزوده می‌شود که نقش مهمی در ایجاد کسب‌وکار در این صنعت بازی می‌کند.
پیش‌بینی‌ها حاکی است که سهم اصلی از این بازار مربوط به چین، هند، برزیل و روسیه باشد که رشد مصرف سرانه پوشاک در این کشورها نیز نسبت به سایر کشورها بالاتر خواهد بود.
در مقابل، در پیش‌بینی دوم نرخ رشد مصرف سرانه پوشاک در کشورهای آمریکایی و اروپایی پایین‌تر خواهد بود. در حال حاضر کشورهای آمریکایی و اروپایی بزرگ‌ترین بازار مصرف را دارند، اما در سال ۲۰۲۵ میلادی این روند تغییر خواهد کرد. روند دیگری که پیش‌بینی شده این است که حجم ترکیب بازارهای هند و چین نسبت به بازارهای اروپا و آمریکا بیشتر باشد.
از سوی دیگر، در پیش‌بینی سوم در چین تقاضای داخلی به‌شدت افزایش خواهد یافت و از صادرات سبقت خواهد گرفت، در حالی که عرضه محصولات به دلیل افزایش هزینه‌های تولید و کاهش رشد ارزش افزوده، با سرعت پایینی رشد خواهد کرد. این امر باعث خواهد شد که سهم چین از تجارت جهانی که در حال حاضر ۴۰ درصد است به ۳۵ درصد نزول پیدا کند.
در حال حاضر آسیا بزرگ‌ترین تولیدکننده و عرضه‌کننده محصولات نساجی و پوشاک در جهان به‌شمار می‌رود. اکنون این منطقه در آستانه ورود به مرحله جدیدی از مصرف داخلی محصولات نساجی و پوشاک است. روند چهارم پیش‌بینی تجارت داخلی آسیا است که در سال ۲۰۲۵ میلادی به دو برابر مقدار حاضر معادل با ۳۵۰ میلیارد دلار خواهد رسید.
در نهایت پیش‌بینی روند پنجم این است که زنجیره ارزش تولید جهانی باعث جذب سرمایه‌گذاری برای تولید پوشاک در سال ۲۰۲۵ میلادی مازاد بر تقاضای حال حاضر است که طبق پیش‌بینی معادل با یک تریلیون دلار خواهد بود.
بازار پوشاک جهانی
در حال حاضر ۱/۱ تریلیون دلار مربوط به بازار پوشاک تخمین زده می‌شود. ۷۵ درصد از این بازار مربوط به اتحادیه اروپا، آمریکا، چین و ژاپن است. بالا بودن مصرف پوشاک در این کشورها با توجه به اینکه تنها یک‌سوم از جمعیت جهان را در خود جای داده‌اند، بر بالا بودن مصرف سرانه پوشاک در این کشورها دلالت دارد. بازارهای بزرگ بعدی به ترتیب برزیل، هند، روسیه، کانادا و استرالیا است. سایر کشورهای جهان که ۴۴ درصد از جمعیت کل جهان را در خود جای داده‌اند، تنها در ۷ درصد این بازار شریک‌اند.
پیش‌بینی سال ۲۰۲۵ میلادی
هزینه مصرف‌کننده در بخش‌های مختلف زندگی و وضعیت اقتصادی کشورش رابطه مستقیم دارند. در کشورهای کمتر توسعه‌یافته بیشترین هزینه مربوط به غذا، سپس پوشاک و پس از آن تامین مسکن است. در کشورهای توسعه‌یافته افزایش درآمد افراد که ناشی از رشد اقتصادی آنها است، باعث افزایش در مصرف سرانه پوشاک نمی‌شود، بلکه منجر به افزوده‌شدن موارد هزینه جدید مانند هزینه سفر در مجموع هزینه‌های افراد می‌شود. مقدار واقعی هزینه‌ای که فرد صرف پوشاک خود می‌کند، پایین نخواهد آمد، اما رشد آن نسبت به افزایش درآمد کند خواهد بود. این رفتار مصرف ممکن است در ابتدا باعث افزایش سریع قیمت پوشاک نسبت به رشد اقتصادی کشور شود. در کشورهای توسعه‌یافته مصرف سرانه پوشاک کاهش می‌یابد، در حالی که افزایش قیمت پوشاک به رشد خود ادامه می‌دهد. با این وجود پیش‌بینی می‌شود در سال ۲۰۲۵ میلادی رشد مصرف سرانه پوشاک در کشورهای برزیل، روسیه، هند و چین سریع‌تر از رشد اقتصادی این کشورها باشد، در حالی که در کشورهای توسعه‌یافته کندتر یا هماهنگ با رشد اقتصادی آنها خواهد بود. حتی انتظار دو برابر شدن حجم بازار پوشاک دو کشور چین و هند در سال ۲۰۲۵ میلادی نیز می‌رود.
رشد جمعیت و برنامه‌ریزی در مصرف سرانه باعث رشد بازار مصرف پوشاک جهان از سال ۲۰۱۲ تا سال ۲۰۲۵ میلادی برای رسیدن به مقدار ۱/۲ تریلیون دلاری خواهد شد.
در نهایت این گزارش این طور جمع‌بندی می‌کند که در سال ۲۰۲۵ میلادی چین و هند کانون اصلی رشد بازارهای مصرف پوشاک جهان باشند. روند کلی که این رشد بالا را ممکن خواهد ساخت، شامل رشد بالای اقتصادی و افزایش درآمد مصرف‌کنندگان و رشد بالا در بازارهای خرده‌فروشی آنلاین است.
افزایش هزینه مصرف‌کنندگان چینی به‌واسطه تغییر روند در ذائقه خرید و گرایش آنها به‌سمت مد و افزایش هزینه مصرف‌کنندگان هندی نیز به‌واسطه تمایل بیشتر خریداران به خرید در فروشگاه‌های سازمان‌یافته و خرید پوشاک برند اتفاق می‌افتد.
همچنین پیش‌بینی می‌شود که حجم بازار ترکیبی هند و چین در سال ۲۰۲۵ میلادی به مقدار ۷۴۰ میلیارد دلار برسد و از حجم بازار ترکیبی آمریکا و اتحادیه اروپا که به مقدار ۷۲۵ میلیارد دلار در آن سال خواهد رسید، پیشی بگیرد.
وضعیت تجارت پوشاک در آسیا
آسیا به بزرگ‌ترین تولیدکننده و عرضه‌کننده محصولات صنایع نساجی و پوشاک برای کشورهای پیشرفته و در حال توسعه جهان تبدیل شده است. انتقال تولید به این بخش از جهان از سال‌های بسیار دور تاکنون ادامه یافته است. این منطقه در آستانه ورود به فازی است که در آن مصرف منسوجات و پوشاک به حجم بسیار بالایی تبدیل می‌شود.
در دهه گذشته حجم تجارت محصولات نساجی و پوشاک بین کشورهای آسیایی در حد قابل‌توجهی افزایش یافت. در سال ۲۰۰۰ میلادی در حدود ۲۰ درصد از صادرات جهانی این محصولات به تجارت بین کشورهای آسیایی اختصاص داشت، در حالی که در سال ۲۰۱۱ میلادی این مقدار به ۲۷ درصد رسید. در حال حاضر حجم تجارت مذکور به ۱۸۰ میلیارد دلار رسیده که نشان‌دهنده رشد قابل‌توجهی در دهه گذشته است. با این حال، این حجم از تجارت بیشتر از طریق تعداد انگشت شماری از کشورهای شرق و جنوب آسیا صورت می‌گیرد. چین (همراه با هنگ کنگ) در این تجارت نقش غالب را بر عهده دارد و سهم ۶۵ درصد از صادرات مذکور را به خود اختصاص داده است. همچنین چین حجم قابل‌توجهی از کالاها را از سایر کشورهای آسیایی وارد می‌کند. سایر تامین‌کنندگان بزرگ این منطقه شامل هند، کره جنوبی و ژاپن است که سهم آنها از صادرات منسوجات و پوشاک بین کشورهای آسیایی به ترتیب برابر با ۷، ۵ و ۴ درصد است. بر اساس پیش‌بینی‌ها چهار کشور از بزرگ‌ترین تاجران آسیا؛ یعنی چین، هندوستان، کره جنوبی و ژاپن شرایط تجارت بین کشورهای آسیایی را در سال ۲۰۲۵ میلادی مشخص می‌کنند.
روند رو به رشد کشورهای آسیایی در توسعه صنایع نساجی و پوشاک در حالی است که گردش مالی این صنعت در ایران ۹ تا ۱۰ میلیارد دلار در سال است. صنعت نساجی و پوشاک در رده صنایعی قرار دارد که مزایای بسیار آن از جمله قدرت اشتغالزایی بالا، ارزآوری، تولید ثروت ملی، نیاز به سرمایه‌گذاری کمتر نسبت به سایر صنایع‌و… موجب شده تا بسیاری از کشورها درصدد توسعه این صنعت برآیند.
این گزارش در نهایت این‌طور جمع‌بندی می‌کند که کل تجارت منسوجات و پوشاک بین کشورهای آسیایی از ۱۸۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۱ میلادی به ۳۵۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۵ میلادی خواهد رسید. چین بزرگ‌ترین صادرکننده باقی خواهد ماند، اما به دلیل افزایش هزینه تولید، همچنین تغییر تمرکز روی تامین نیاز بازار داخلی خود، سایر کشورهای صادرکننده همچون هند این فرصت را خواهند یافت که سهم خود را در بازار صادرات به آسیا افزایش دهند.

 

فهرست؛

مبانی آینده پژوهی در صنعت پوشاک

عوامل کلیدی صنعت و تحلیل نیروهای پیشران

عوامل بیرونی تاثیرگذار درصنعت پوشاک

روندها و نیرو های پیشران صنعت پوشاک

عومل اثر گذار بر صنعت

تقاضا

مد

برندینگ و تبلیغات

استراتژی های بهبود سودآوری در حرفه پوشاک

۱۰ استراتژی مهم برای بهبود سودآوری در صنعت پوشاک‌

گسترش پرتفوی (سبد) محصولات

– یکپارچگی عمودی کسب و کار

بهبود روند خدمت رسانی کامل و سر وقت (OTIF)

مطالعه موردی: رویکرد خریدار محوری شرکت TAL Apparel

هماهنگ نمودن روند عرضه و تقاضا در گروه TAL

پاسخ به چالش ها و ورود به بازار داخلی

اصلاح محیط کار به منظور رشد درآمد

راه اندازی بخش برنامه ریزی یا تقویت بخش موجود

به حداقل رساندن زمان تغییر سبک

تشکیل یک تیم ناب با رویکرد فعالانه

استفاده از لیست کنترل به عنوان ابزاری موثر

حذف اضافه کاری بیش از حد

بررسی ظرفیت ‌ها و مسائل صنعت پوشاک

تجارت جهانی صنعت پوشاک

صنعت پوشاک در سطح ملی

فرصت‌ های موجود برای توسعه صنعت پوشاک ملی

موانع و چالش ‌های موجود

وضعیت صنعت پوشاک کشوردرسطح ملی و جهانی

چالش‌های گذشته تا حال صنعت تولید لباس و پوشاک ایران

تاریخچه و اهمیت صنعت پوشاک

محدودیت های صنعت پوشاک در ایران

محدودیت های بین المللی برای صنعت پوشاک ایران

مخاطرات رقابتی صنعت پوشاک ایران

مشکلات برندسازی و عدم آگاهی ازبرندهای خوب داخلی

چالش حضوربرندهای داخلی دربازارهای جهانی

چشم‌انداز صنعت پوشاک در سال ۲۰۲۵میلادی

کشورهایی که بیشترین سهم بازارصنعت پوشاک را دارند

آسیا بزرگ‌ترین تولیدکننده و عرضه‌کننده محصولات نساجی و پوشاک در جهان

بازار پوشاک جهانی

پیش‌بینی سال ۲۰۲۵ میلادی

چین و هند کانون اصلی رشد بازارهای مصرف پوشاک جهان درسال۲۰۲۵

وضعیت تجارت پوشاک در آسیا

. چین (همراه با هنگ کنگ) در تجارت  پوشاک نقش غالب را بر عهده دارد

چین بزرگ‌ترین صادرکننده باقی خواهد

تجارت منسوجات و پوشاک بین کشورهای آسیایی

پیش بینی روند ارزش بازارمصرف پوشاک کشورهای جهان

قوت و فرصت صنعت پوشاک

سیاستگذاری­‌های غلط و کم­‌توجهی به صنعت پوشاک درکشور

مزیت دوخت و طراحی پوشاک در ایران

نقاط قوت صنعت پوشاک ایران

نقاط ضعف صنعت پوشاک ایران

فرصت های صنعت پوشاک در ایران

تهدیدات صنعت پوشاک در ایران

GS1 به اقتصاد پوشاک ملی چه کمکی می‌کند؟

نقاط قوت

نقاط ضعف

فرصت‌ها

تهدیدها

راهبردهای توسعه صنعت نساجی و پوشاک

راه حل های GS1 برای حوزه پوشاک

شماره جهانی قلم تجاری کالا سریالی (SGTIN)

شناسنامه یا کاتالوگ کالا(GPC):

. شبکه جهانی همزمان سازی داده‌ها (GDSN)

کد شناسایی جهانی مکان (GLN)

تبادل الکترونیکی داده‌ها (EDI)

راهکارهای ردیابی درون‌بنگاهی (Trace and Track)

Omni-Channel:

وجوه اشتراک با برنامه راهبردی و خدمات GS1 به ذینفعان زنجیره تامین پوشاک

آمار صنعت پوشاک

مشکلات صنعت پوشاک

الگوی پیشنهادی پوشاک

روشهای بازاریابی درعرضه پوشاک

پوشاک

بازاریابی پوشاک

بازاریابی پوشاک در ایران

بازاریابی اینترنتی پوشاک؛ ۶ نکته برای ارتقاء برند در اینترنت

ایجاد وب سای حرفه ای

برای مشتریان برند پوشاک یک داستان نقل کنید

برای فروش اینترنتی لباس از تصاویر و عکس‌های جذاب استفاده کنید

از اینفلوئنسرها کمک بگیرید

شبکه‌ای از مخاطبان و همکاران بسازید

از حضور در شبکه‌های اجتماعی غفلت نکنید

بازاریابی اینترنتی پوشاک، رمز موفقیت در فروش

تکنیک های بازاریابی و فروش لباس و پوشاک که باید بدانید

جمعیت شناسی و شناخت جامعه هدف

قیمت گذاری صحیح محصول

تبلیغات را فراموش نکنید!

توجه به رویدادهای خاص جهت بازاریابی و فروش لباس

خدمات مشتری وهدف گذاری جهت فروش محصولات

خلاقیت در بازاریابی محتوا

داستان برند خود را تعریف کنید.

استفاده از اپلیکیشن

نمایش مراحل تولید لباس

استخدام عکاس

چگونه می توانیم در بازاریابی پوشاک موفق باشیم؟

محل مشتریان را مشخص کنید

انتخاب تولید کننده

تهیه فهرست کالا

پشتکار داشته باشید

داشتن یک حسابدار دقیق

۵ رمز مهم عبور از وضعیت نابسامان اقتصادی در بازاریابی پوشاک

به دنبال ایده های خلاقانه بگردید

نگران هزینه ها و منابع مالی نباشید

بخش R & D (تحقیق و توسعه) شرکت را فعال تر کنید

تکنولوژی را ضعیف نکنید

از مدیران رشد مدار استفاده کنید

بازاریابی دیجیتال در صنعت پوشاک . از تاثیر سئو تا اینفلونسر مارکتینگ در مد

تجارت الکترونیک و بازاریابی دیجیتال در صنعت پوشاک

بازاریابی اینفلوئنسر یا تاثیرگذار در صنعت پوشاک

بازاریابی دیجیتال در صنعت پوشاک از طریق پیام رسان ها

سئو در صنعت پوشاک

SEM– بازاریابی دیجیتال در صنعت پوشاک از طریق موتورهای جست و جو

بهترین تکنیک های بازاریابی فروشگاه پوشاک (لباس فروشی)

در یک برنامه بازاریابی فروشگاه پوشاک باید موارد زیر مشخص شود

نحوه ارتباط با بازار هدف

ابزار های آفلاین در بازاریابی فروشگاه پوشاک

ابزار های آنلاین در بازاریابی فروشگاه پوشاک

برگزاری مراسمات و فعالیت های اجتماعی

بسته بندی پوشاک و بازاریابی فروشگاه در نقطه فروش

دکوراسیون فروشگاه پوشاک و نقش آن در بازاریابی

نقش تحقیقات وداده ها در بازاریابی

بازاریابی دیجیتال در صنعت نساجی

بازاریابی محصولات نساجی با استفاده از وبسایت

رعایت اصول بهینه‌سازی موتور جستجو (سئو)

بازاریابی محتوا در صنعت نساجی

بازاریابی محصولات نساجی با استفاده از شبکه‌های مجازی

بازاریابی محصولات نساجی  از طریق ایمیل

بازاریابی پیامکی

بازاریابی پوشاک زنانه

هدف افراد در صنعت پوشاک

شناخت مشتریان هدف

تولید محتوای ارزشمند در صنعت پوشاک زنانه

تبدیل مشتریان فعلی به مشتریان وفادار

تبلیغات کنید.

بازاریابی دیجیتالی و تغییر در صنعت مد و پوشاک

خرید اینترنتی پوشاک، بله یا خیر؟

پلتفورهای تبلیغاتی آنلاین

وبلاگ نویسان Bloggers

بازاریابی صنعت مد و پوشاک در اینستاگرام

برخی نکات کلیدی درباره اینستاگرام

بازاریابی با همکاری اینفلوئنسرها

استفاده از ویدئو و تصویر

استفاده از محتوای تولیدی کاربران

فشن مارکتینگ: ۵ استراتژی افزایش فروش

فشن مارکتینگ چیست؟

کدام شبکه های اجتماعی برای فشن مارکتینگ بهتر هستند؟

تعامل برندهای پوشاک درشبکه های اجتماعی