هدف از این تحقیق بررسی تفکر انتقادی و مبانی های مرتبط با آن با فرمت docx در قالب 60 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد

 

 

 

فهرست مطالب

بررسی تطبیقی اهداف

اهداف رویکرد تفکر انتقادی و آموزش فلسفه برای کودکان

اهداف نظام تعلیم و تربیت جمهوری اسلامی

تحلیل تطبیقی اهداف دو رویکرد

بررسی تطبیقی مبانی

مبانی هستی شناسی

جهان شناسی در رویکرد تفکر انتقادی

جهان شناسی در رویکرد تربیت اسلامی

مقایسه ی جهان شناسی در هر دو دیدگاه

مبانی انسان شناسی

انسان شناسی در رویکرد تفکر انتقادی

انسان شناسی در رویکرد تعلیم و تربیت اسلامی

مقایسه انسان شناسی در هر دو دیدگاه

منابع

 

 

 

    در این متن برآنیم تا با بررسی تطبیقی اهداف و مبانی فلسفی « رویکرد تفکر انتقادی » و « مبانی تعلیم و تربیت اسلامی » برگرفته از « درآمدی بر فلسفه آموزش و پرورش (تعلیم و تربیت) جمهوری اسلامی » مصوب 1380 و « سند تحوّل بنیادین در نظام تعلیم و تربیت جمهوری اسلامی (1390)»، به تبیین نقاط اشتراک و افتراق این دو رویکرد بپردازیم. مبنا قرار دادن سندتحوّل بنیادین به عنوان تبیین کننده مبانی تعلیم و تربیت اسلامی، به دلیل کار کارشناسی انجام شده در آن توسط اندیشمندان و صاحب نظران مختلف طی یک دهه اخیر و همچنین تصویب و ابلاغ آن توسط شواری عالی انقلاب فرهنگی به عنوان عالی ترین مرجع کارشناسی در این حوزه است. مبانی این بررسی تطبیقی در عرصه های اهداف و مبانی صورت می پذیرد.

 

 

 

 در بخش مبانی، حوزه های جهان شناسی و انسان شناسی در هر دو رویکرد مورد مقایسه قرار می گیرند و تطبیق حوزه مبانی معرفت شناسی و ارزش شناسی در تحقیقات آتی انجام خواهد پذیرفت. لازم به ذکر است که در این بخش علاوه بر منابع فوق، با بررسی های انجام شده، از منابع دیگری همچون « مبانی نظری الگوی مطلوب آموزش و پرورش در جمهوری اسلامی ایران » (خسرو باقری، 1387)، طراحی الگوی نظری فلسفه برای کودکان در ایران ( سعید ضرغامی و همکاران، 1390) و بررسی و نقد برنامه فلسفه برای کودکان از منظر حکمت متعالیه (ستاری، 1391)، بیشتر از سایر منابع، و با تصرف و تلخیص استفاده شده است.