هدف از این تحقیق بررسی توسعه روستایی و مولفه های توسعه پایدار با فرمت docx در قالب 15 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد

 

 

 

فهرست مطالب

توسعه

توسعه روستایی

توسعه پایدار

مولفه های توسعه پایدار روستایی

منابع

 

 

 

توسعه از نظر لغوی به معنی فراخی و وسعت است و در فرهنگ وبستر، به فرآیند رشد، افتراق و تطور طبیعی یک نظام طی تحولاتی متوالی از حالتی ناقص به وضعیتی کامل تر تعریف شده است. فرهنگ جغرافیایی اکسفورد، توسعه را به معنی استفاده از منابع برای دستیابی به استانداردهای مشخصی در زندگی معرفی کرده وافزایش درآمد سرانه، تولید و برابری شهر وروستا را ازجمله شاخص های آن ذکر می کند(فرهنگ جغرافیای آکسفورد،1997: 128).

 

 

 

توسعه در مفهوم کلی خود به معنای ارتقای سطح مادی و معنوی جامعه انسانی و ایجاد شرایط مناسب  یک زندگی سالم برای تمام افراد جامعه است. با توجه به این مفهوم توسعه در بر گیرنده جنبه های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی است که تغییرات کمی و کیفی را شامل می شود و در عین حال از نظر داخلی و خارجی از مفاهیم نسبی به شمار می رود. مقصود مطلوب توسعه، بهبود کیفیت زندگی همه است؛ بنابراین کوشش برای دستیابی به توسعه باید به شکلی باشد که منافع  اکثریت مردم را در برگیرد، در صورتی که بخش محدودی از جامعه از فرآیند توسعه که خود یک فرآیند تغییر مطلوب است بهره مند شوند نمی توان آن را توسعه نامید(جمعه پور، 1389: 52). توسعه یک مفهوم کیفی را نیزمشخص می سازد و می توان آن را معادل با افزایش کیفیت زندگی دانست که مسائلی مانند بهداشت، آموزش، رفاه، آزادی،  حق بیان،  حقوق وغیره را دربرمی گیرد (شکویی و همکاران، 1379).