هدف از این تحقیق بررسی رسانه و وسایل ارتباط جمعی با فرمت docx در قالب 32 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد

 

 

 

فهرست مطالب

مسائلی پیرامون رسانه­های جمعی

3-3-1- مفهوم و اهمیت رسانه­های جمعی

3-3-2- کارکردهای رسانه­های جمعی

3-3-3- دوره­بندی نظریات مربوط به تأثیرات رسانه­های جمعی

3-4- نظریات مربوط به تأثیر رسانه­های جمعی بر اعتماد

3-4-1- پاتنام

3-4-2- اوسلنر

3-4-3- زتومکا

3-4-4- کلمن

3-4-5- گیدنز

منابع

 

 

 

علاوه بر این، شناخت تأثیر وسایل ارتباط جمعی در جوامعی كه جهان سوم یا كم رشد و یا در حال توسعه خوانده می شوند برای جامعه شناسی فوق العاده جالب است. این در حالی است كه سرنوشت كشورهایی كه امروزه صنعتی می خوانیم از این نظر چنین نبوده است. در این كشور ها این وسایل به تدریج متولد شده اند و زمانی به اوج رسیده اند كه جامعه نیز به خوبی تطور یافته بود. بنابراین، در جهان سوم نقش وسایل ارتباط جمعی بسیار بدیع می نماید و جامعه شناسی را دیدگاهی تازه می گشاید (كازنو، 1373: 313).

 

 

 

وسایل ارتباط جمعی امروزه نقش مهمی در دموكراسی ها ایفا می كنند. آن ها در مورد حكومت كند و كاو كرده، اطلاعات را به مردم منتقل می سازند، تریبونی برای مباحثات سیاسی می باشند و هم چنین برای آنند كه به مثابه كانالی برای ابلاغ افكار عمومی به حكومت و اعمال فشار عامه بر حكومت عمل نمایند (بیتهام و بویل، 1377: 25). آن­ها با افزودن بر اطلاعات و آگاهی­های مردم، با ارزشیابی نقادانه از سیاست­های حکومت و با فراهم ساختن کانالی که توسط آن آحاد مردم بتوانند با یک­دیگر تبادل نظر کنند، نقشی حیاتی در آموزش سیاسی به معنای وسیع کلمه و ایجاد فرهنگ دموکراتیک ایفا می­کنند (همان: 149). در صورتی که در نظام­های استبدادی و دیکتاتوری که بین فرمانروایان و فرمانبرداران روابط آزاد و رضایت­آمیز وجود ندارد، وسایل ارتباطی معمولاً به ابزار­های تحمیل قدرت و اقناع مردم تبدیل می­گردند (معتمد­نژاد، 1371: 15-14).