هدف از این تحقیق بررسی هوش هیجانی و رویکردها با فرمت docx در قالب 48 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد

 

 

 

فهرست مطالب

و اجزای آن 

اهمیت هیجان و ضرورت توجه به آن

هوش هیجانی و ریشه­های تاریخی ان

هوش هیجانی و مقابله با استرس و سلامتی

اصطلاح شناسی هوش هیجانی

هوش هیجانی و مفهوم روح زمان

هوش هیجانی و مفهوم هوش

هوش هیجانی و مفهوم توانایی ذهنی

مدل­های هوش هیجانی

رویکرد توانایی( پردازش اطلاعات)

رویکرد مختلط

هوش هیجانی گلمن

مدل هوش هیجانی با- آن

منابع

 

 

 

هیجان­ها بسیار پیچیده­تر از آن هستند كه بتوان یك تعریف روشن و واضحی از آن­ها ارائه كرد. به قول مزلو (به نقل از مکتبی، 1387). اگر فردی بتواند تعریفی از هیجان ارائه دهد، به اندازه یك قرن به پیشرفت روانشناسی كمك كرده است. تعاریف هیجان متعدد و اغلب متناقض می باشند، این تضاد به علت آن است که نماهای متعددی از هیجان وجود دارد (سالوی و همکاران، ترجمه اکبرزاده، 1383). پژوهشگرانی كه در حیطه هیجان، مشغول به پژوهش هستند، برای اینكه بتوانند تعریفی از هیجان ارائه كنند، باید به هیجان­ها با دید چند وجهی نگاه كنند.

 

 

 

به بیان دیگر، هیجان­ها به صورت پدیده­های ذهنی، زیستی، هدفمند و اجتماعی هستند. هیجان­ها بدین معنی احساس­های ذهنی هستند كه باعث می­شوند شیوه ­و حالت خاصی، مثلاً احساس عصبانیت یا خوشحالی، داشته باشیم. امّا اینکه هیجان­ها واكنش­های زیستی هستند، یعنی پاسخ­های بسیج كننده­ی انرژی كه بدن را برای سازگار شدن با هر موقعیتی كه فرد با آن مواجه می­شود، آماده می كنند. هیجان­ها هدفمند هستند، یعنی برای انجام دادن كاری در ما میل انگیزشی ایجاد می­كنند. در نهایت، هیجان­ها پدیده­های اجتماعی هستند ،چرا كه وقتی هیجان زده می­شویم، علائم قابل تشخیص كلامی و غیركلامی از خود نشان می­دهیم كه دیگران را از كیفیت و كمیت هیجان خود باخبر می­سازیم (ریو، ترجمه سیدمحمدی، 1386).  به طور خلاصه، هیجان عبارت است از یك تجربۀ موقتیو جاذب كه با شدت خاص احساس می­شود.