هدف از این تحقیق بررسی  مبانی نظری هوش معنوی با فرمت docx در قالب 34 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد

 

 

 

فهرست مطالب

مبانی نظری هوش معنوی

هوش

معنویت

تفاوت مذهب و معنویت

هوش معنوی

تمایز معنویت و هوش معنوی

 تعاریف هوش معنوی از نظر برخی صاحب­نظران

مؤلفه­های هوش معنوی از نظر برخی صاحب­نظران

مقایسه و اتباط هوش معنوی با هوش­های دیگر

جایگاه عصبی- زیستی هوش معنوی

 هوش معنوی و خصیصه­های روانشناختی آن

 هوش معنوی و خودآگاهی

هوش معنوی و سلامتی

هوش معنوی و حل مسئله

هوش معنوی و اخلاق

مؤلفه­های هوش معنوی در دین اسلام

راه كارهای رشد و تقويت هوش معنوي از منظرآموزه­هاي دين اسلام

منابع

 

 

 

از عوامل مؤثر در تنظیم هیجان شناختی و حل مسأله سازگارانه هوش می­باشد که در راستای تسهیل اهداف کاربردی و رشد سازگارانه جهت­گیری شده است. مفهوم هوش، مبتی بر گزاره­ای است که فرآیند حرکت به سوی اهداف، انجام راهبردهایی را برای غلبه بر موانع و حل­مسأله ضروری می­سازد ( استنرگ، 1997، به نقل از نازل، 2004). یکی از خصوصیات هوش توانایی در حل مشکلات کاربردی است. زوهر و مارشال (2000) هوش را به توانایی نظارت و حل مشکلات شامل منطق، هیجان، معنا و ارزش مربوط دانسته­اند. و ایمونز(2000) گزارش داد که هوش با رفتارهای منطبق با حل مشکلات سر و کار دارد.   

 

 

 

در تعریف واژه هوش اتفاق نظر میان روان­شناسان وجود ندارد. هنوز محققان به لحاظ پیچیدگی و چند بعدی بودن هوش، به یک تعریف جامع و دقیق از هوش دست نیافته­اند. کلمبو و فریک(1999) علت این امر را معنای متفاوت هوش در زمینه­ها و نظام­های تخصصی گوناگون روان­شناسی دانسته­اند. وکسلر، روان­شناس آمریکایی، در تعریف هوش بیان می­کند: هوش یعنی تفکر عاقلانه، عمل منطقی و رفتار مؤثر در محیط کار. در تعاریف کاربردی نیز، هوش پدیده­ای است که از طریق تست­های هوش  سنجیده می­شود.