هدف از این تحقیق بررسی باورهای دینی با فرمت docx در قالب 32 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد

 

 

 

فهرست مطالب

دین

دین و روانشناسی

روانشناسی دین

عمل به باورهای دینی

اثرات عمل به باورهای دینی

عمل به باورهای دینی و سلامت­روان

 عمل به باورهای دینی و تنظیم هیجان شناختی

پیشینه مطالعاتی

پیشینه تحقیقات داخلی و خارجی تنظیم هیجان شناختی

پیشینه تحقیقات داخلی و خارجی هوش معنوی

جمع بندی

فهرست منابع

 

 

 

تاریخ نشان می­دهد كه دین­ورزی، قدمتی بسیار طولانی دارد. چنانكه مطالعات باستان­شناسان و انسان­شناسان نشان داده­اند، مذهب جزء لاینفك زندگی بشری در تمام اعصار بوده است (احمدی، فتحی­آشتیانی و عرب­نیا، 1385). ویل دورانت معتقد است: دین به اندازه­ای غنی، فراگیر و پیچیده است كه هیچ دوره­ای در تاریخ بشر، خالی از اعتقاد دینی نبوده است. این كه حتی یك انسان بی­اعتقاد به دین، در شرایط نامطمئن بحران روحی و درماندگی به طور ناهشیار به خدا و نیروهای ماوراءالطبیعی می­اندیشد و از او استمداد می­طلبد، پدیدة ثابت شده­ای است (خداپناهی، 1379).

 

 

 

ارایة تعریف عملیاتی از دین و دینداری همواره کاری سخت و بحث برانگیز بوده است. برخی از تعریف­هایی که از دین شده عبارتند از: دین كلمه ای عربی است به معنای جزا و پاداش و اعتقاد به خالق هستی و مجموعه قوانینی كه از جانب او بر بشر عرضه گردیده است و همچنین دین به معنای اطاعت و انقیاد و آیین و شریعت است یعنی وضع و تأسیس الهی كه مردم را به رستگاری هدایت می­كند و شامل عقیده و عمل هر دو است (کوشا، 1376). دین مكتبی است كه از یكسری عقاید، اخلاق، قوانین و مقررات تشكیل شده و هدف آن راهنمایی انسان برای نیل به سعادت است (جوادی آملی).

 

 

 ویلیام جیمز معتقد است كه دین هیجان منحصر به فرد است كه در انسان شكل می­گیرد (جیمز، ترجمه قائنی، 1370). در فرهنگ آكسفورد، دین به عنوان یك قدرت نامرئی برتر كه بر سرنوشت انسان حاكم و اطاعت از آن واجب می­باشد تعریف شده است. دین، یك نظام عملی بر اساس اعتقادات است كه از طریق رابطه­ای با ابعاد فردی و اجتماعی از سوی پروردگار به منظور ارشاد انسان­ها در مسیر تكامل آن­ها ارسال شده است و شامل عقاید، باورها، نگرش­ها و رفتارهایی است كه با هم عجین شده و احساس یكپارچگی در فرد ایجاد می­كند (آرین، 1379). در تحقیق چراغی و مولودی (1385) دینداری میزان علاقه و احترام فرد به دین تعریف شده است. موضوع مهم در تعریف دین، یک بعدی یا چند بعدی دانستن آن است.

 تحقیقات اخیر نشان دهندة این موضوع است که اغلب پژوهشگران به سمت چند بعدی بودن دین گرایش یافته­اند.