این نوشتار مبانی نظری و پیشینه تحقیق روابط جنسی زناشویی را در پژوهش های داخلی و خارجی مورد بررسی قرار می دهد. 

 

 

فروید می گوید :غریزه جنسی تنها انگیزه تشکیل خانواده و یگانه ضرورت ایجاد رابطه میان زن و مرد است، به حقیقت مسئله رابطه جنسی هرگز نباید جدا از عشق و محبت زناشویی باشد، این را نیز قبول داریم.
«زندگی های فاقد احساس جنسی شروع» هیچگاه به نیک بختی نینجامیده است؛ و خوشبخت زنان و مردانی که می‌توانند در تمام دوران زندگی خود احساس جنسی مشروع، نشان دهند و آنرا عاملی بس پر اهمیتی سالی بر سال های زندگی مشترکشان به شمار آورند (صدری، 1315، ص 30).

 


غریزه ذات جانداران است و باید ارضاء شود. منتها در انسان به شکل مطلوب پس غریزه نفسانی تنها بد نیست بلکه هیچ کس نمی‌تواند معترض آن باشد، هیچ کس نمی‌تواند به اصل آن با بی اعتنایی حتی با بی احترامی بنگرد، بنابراین موضوع غریزه برای هر یک از زن و شوهر هم حق است و هم وظیفه و در این رهگذر، زیور و آرایش (جلوه نما) زن و محبت و عشق ورزی (نیاز و طلب) شوهر از عملیات دل انگیز دنیای زناشویی است. مگر نه باید حق خود را بشناسیم و به اندازۀ آن بهره مند باشیم ؟مگر نه اینکه باید حق دیگری را شناخته وظیفه خود را هر چه کاملتر نیکوتر انجام بدهیم؟ (همان منبع، 1375، ص 41).
شنیدنی است که بدانیم : درتاریخ بشریت، کار غرایز جنسی اشکال مختلف به خود گرفته، مثلاً مذاهب بدون امور جنسی را به یک عمل آسمانی تلقی می کردند، بعدها امور جنسی را به‌عنوان وسیله ای در اختیار شیطان دانستند و آنوقت با ریاضت و امساک را تبلیغ کردند (همان منبع 1375، ص 46).

 

 

 


قرآن کریم به ما یادآوری می‌کند و چنین تعلیم می‌دهد :
«خداوند از جنس خودتان برای شما همسرانی قرار داده، برای شما از همسرانتان، فرزندان و نوه ها و از طیبات به شما روزی داده، آیا به باطل ایمان می‌آورند و نعمت خدا را انکار می‌کنند.»

 

 

امام صادق (ع) می فرماید : «از لذیذترین کارها همبستر شدن با زنان است. منتها ازنظر دور نمی داریم که این قلب انسان است نه بدن او که افکار تزلزل ناپذیر ایجاد می‌کند»


این زیبایی و لذت معنوی آنگاه دقیق تر از همه می‌شود که با این حکمت، شرع مقدس اسلام بیشتر توجه کنیم در زندگی همسران، روزهای معذوریت زنان، ممنوع است، چرا؟زیرا اگر این دستور رعایت نشود لذت صرفاً محدودۀ غرایز خواهد بو دو بعداً به زجرها و زشتی های ندامت بار و غیر قابل جبران تبدیل خواهد شد (همان منبع، 1375، ص 51).یکی از خواسته‌های تعیین کننده در رضایت زناشویی انگیزه جنسی است . هرچه رضایت جنسی افزایش یابد، خشنودی زناشویی بیشتر می‌شود.

 

 

 


فهرست مطالب

فصل دوم چارچوب نظری و پیشینه پژوهش روابط جنسی زناشویی

بخش اول: مبانی نظری تحقیق
موضع گیریهای نظری در خصوص روابط زناشوئی    40
تعریف غریزه جنسی    40
اهمیت روابط جنسی    43
فرآیند روابط زناشوئی    47
اهمیت آمادگی روانی برای آمیزش    47
اهمیت عشقبازی    47
مراحل واکنش جنسی طبیعی    49
دفعات مقاربت و سازگاری جنسی    51
ریتم میل جنسی در زنان    51
ریتم میل جنسی در مردان    52
میل جنسی طبیعی    52
پختگی جنسی    53
قدرت جنسی    54
مشکلات روابط زناشویی    55
الف – مشکلات جنسی زنان    55
ب- مشکلات جنسی در مردان    57
بهداشت و درمان روابط زناشویی    59
الف – جهل جنسی      59
ب – اضطراب عملی      59
ج- مشکلات رابطه ای     59
د- مشکلات جسمانی      61
اختلافات مالی    64
اوقات فراغت    65
روابط والدین و کودک    67
بستگان و دوستان    68
نقش های مربوط به برابری  زن و مرد    70
رضایت زناشویی و جهت گيرى مذهبى    71
ساختار قدرت و سازگاری زناشویی    74

 

يشينه تحقيقاتي 
پيشينه داخلی
پيشينه خارجی 

منابع و مآخذ
منابع فارسی    
منابع انگلیسی