این نوشتار مبانی نظری و پیشینه تحقیق انعطاف پذیری کنشی قابل ویرایش با فرمت ورد doc بصورت جامع و کامل می باشد. در بخش اول (چارچوب) ادبیات نظری انعطاف پذیری کنشی تشریح می شود و در بخش دوم پیشینه نظری تحقیق انعطاف پذیری کنشی در پژوهش های داخلی و خارجی مورد بررسی قرار می گیرد. 

 

 


واژه انعطاف پذیری کنشی را می توان به صورت توانایی بیرون آمدن از شرایط سخت یا تعدیل آن تعریف نمود در واقع، تاب آوری ظرفیت افراد برای سالم ماندن و مقاومت و تحمل در شرایط سخت و پر خطر است که فرد نه تنها بر آن شرایط دشوار فائق می شود، بلکه طی آن و با وجود آن قوی تر نیز می گردد. پس تاب آوری به معنای توان موفق بودن،زندگی کردن و خود را رشد دادن در شرایط دشوار با وجود عوامل خطر است. این فرایند خود به خود ایجاد نمی شود مگر اینکه فرد در موقعیت دشوار و ناخوشایندی قرار گیرد تا برای رهایی از آن یا صدمه پذیری کمتر حداکثر تلاش را برای کشف و بهره گیری از عوامل محافظت کننده فردی و محیطی در درون و بیرون خود که همواره به صورت بالقوه وجود دارد بکار گیرد (دینر و همکاران،2009).

 

 

 

     تاب آوری در مورد کسانی به کار می رود که در معرض خطر قرار می گیرند ولی دچار اختلال نمی شوند از این رو شاید بتوان نتیجه گیری کرد که مواجه شدن با خطر شرط لازم برای کسب آسیب ناپذیری هست، اما شرط کافی نیست. عوامل تاب آور باعث می شوند که فرد در شرایط دشوار و با وجود عوامل خطرزا، ظرفیت های موجود خود در دست یابی به موفقیت و رشد زندگی استفاده کند و از این چالش و آزمونبه عنوان فرصتی برای توانمند کردن خود بهره جوید و از آنها سربلند بیرون آید. تاب آوری با در نظر داشتن تؤام شرایط استرس زا و توانایی ذاتی افراد برای پاسخ گویی، دوام آوردن و رشد نرمال در حضور شرایط استرس زا مطرح می شود. تاب آوری یک راه حل امید بخش و خوشایند است. شواهد روشنی در مورد وجود رابطه میان وقایع ناخوشایند و سختی زندگی در دوران کودکی با بروز اختلالات روانی در سالهای بعدی زندگی وجود دارد (عباسپور دوپلانی،1389).

 

 

 

 

 

 


فهرست مطالب

تعریف نظری انعطاف پذیری کنشی

تعریف عملیاتی انعطاف پذیری کنشی

فصل دوم چارچوب نظری و پیشینه پژوهش انعطاف پذیری کنشی

مفهوم انعطاف پذیری کنشی    6
روانشناسی انعطاف پذیری یا تاب آوری    9
تعاریف انعطاف پذیری کنشی    11
ویژگی های افراد دارای انعطاف پذیری کنشی    12
روش های ایجاد انعطاف پذیری کنشی    13
دیدگاه های انعطاف پذیری کنشی    14
راه های ارتقای انعطاف پذیری کنشی    18
نقش محیط در انعطاف پذیری کنشی    19
باورهای فراشناختی    21
بازنگری پژوهش ها    24


2-5- پيشينه تحقيقاتي 
2-5-1- پيشينه داخلی
2-5-2- پيشينه خارجی 

منابع و مآخذ
منابع فارسی    
منابع انگلیسی