چارچوب نظری و پیشینه پژوهش دانشجوی سیگاری عنوان نوشتار برای فصل دوم پایان نامه می باشد.

 

 


 دلایل مختلفی برای  شروع و تداوم استعمال سیگار در میان گروههای مختلف بیان شده است. وجود استرس در دوران جواني بخصوص اضطراب و نگراني نسبت به آينده شغلي در بين دانشجويان از علل شناخته شده گرايش به سيگار در اين دوره مي باشد. با توجه به مسير سخت و دشواري كه دانشجويان پزشکی در رسيدن به اهداف خود طي مي نمايند و همچنين سرمايه معنوي و مادي كه براي آموزش آنها هزينه مي شود، همچنین  نقشي كه آنان  در آينده، در سيستم بهداشت و درمان به عنوان الگوهاي جامعه خواهند داشت، ضرورت بررسي علل گرايش به سيگار در اين گروه را توجيه مي نمايد  لذا شناخت، پيش گيري و درمان  هر عاملي كه سلامت جسمي و فكري شان را به خطر انداخته و در نتيجه در كارآيي آنها تأثير سوء داشته باشد الزامي به نظر مي رسد. دانشجويان پزشكي در دوره تحصيلي و اشتغال خود الگوي مناسبي براي ساير افراد جامعه خصوصاً جوانان می باشند و قطعاً مصرف سيگار توسط آنها مي تواند موجب  بدآموزی برای ساير افراد جامعه شود(56) .

 

 

 

از آنجا که دانشجویان پیام نور، در آینده عهده دار حفظ و ارتقاء سلامت مردم می باشند باید علاوه بر تعهد نسبت به مسئولیت حرفه ای خود، الگوی پایبندی به رفتار بهداشتی برای ترویج آن در میان مددجویانشان  نیز باشند. بنابر این برنامه ریزی و انتخاب  استراتژیهای  مناسب پیشگیری از استعمال  دخانیات در این گروه، یک امر ضروری محسوب می شود. لذا دراین پژوهش علل گرایش دانشجویان گروههای مختلف پزشکی و پیراپزشکی به استعمال سیگار با  کمک 4 سازه اصلی الگوی باور بهداشتی مورد بررسی قرار می گیرد. امید آنکه  بتوانیم گامی هرچند کوچک در ارائه راهكارهاي مناسب علمي در خصوص پيشگيري از مصرف و ترك استعمال سیگار در میان جوانان میهن عزیزمان برداریم.

 

 

 

 از آزمونهای توصیفی جهت بررسی وضعیت استعمال سیگار در دانشجویان و از آزمون کای دو برای تعیین هرگونه ارتباط آماری معنی دار میان عوامل دموگرافیک و وضعیت استعمال سیگار دانشجویان استفاده شد. عوامل پیش بینی کننده ای که در آزمون کای دو در سطح  1/0>P   معنی دار بودند وارد مدل  رگرسیون  لجسیتک  چندگانه شدند. برای تعیین اختلاف نمره سازه های الگوی باور بهداشتی در میان دانشجویان سیگاری و غیرسیگاری از آزمون تی استفاده شد.

 

 


فهرست مطالب

تعریف نظری دانشجوی سیگاری

تعریف عملیاتی دانشجوی سیگاری

فصل دوم مبانی نظری و پیشینه تحقیق در مورد دانشجوی سیگاری

تعریف سلامتی
ابعاد مختلف سلامتی
سلامت فردی
عوامل موثر بر سلامت انسانها
سلامت جوانان
اعتیاد
استعمال دخانیات
علل گرایش به سیگار
الگوی باور بهداشتی
نقش پرستار بهداشت جامعه در ارتقاء سطح سلامت افراد جامعه
نمای شماتیک الگوی باور بهداشتی (1974-  بیکر و میمن)
برمبنای نظریه لوین و همکارانش رفتار بستگی به دو متغیر دارد
آسيب پذيري درك شده: 
شدت يا جديت درك شده
منافع درك شده
موانع درك شده
راهنما براي عمل
خودكارآمدي

پیشینه تحقیقات داخلی و خارجی در مورد دانشجوی سیگاری

منابع و مآخذ
منابع فارسی    
منابع انگلیسی