این نوشتار مبانی نظری و پیشینه تحقیق اختلالات روانی قابل ویرایش با فرمت ورد doc بصورت جامع و کامل می باشد. در بخش اول (چارچوب) ادبیات نظری اختلالات روانی تشریح می شود و در بخش دوم پیشینه نظری تحقیق اختلالات روانی در پژوهش های داخلی و خارجی مورد بررسی قرار می گیرد. 

 

 

 

 

انسان موجودی اجتماعی است که برای تامین نیازهای گوناگون خود، با محیط اطرافش ارتباط برقرار می کند. این ارتباط، که حاصل سازگاری اجتماعی و سازگاری درونی فرد است، سازگاری روانی نامیده می شود. گاه، موانع و مشکلاتی در زندگی آدمی به وجود می آید که سازگاری و در نتیجه تعادل روانی فرد را بر هم می زند و ممکن است منجر به بروز اختلالات روانی شود.

 

 


مفهوم اختلال روانی مثل بسیاری از مفاهیم در طب و علوم دیگر فاقد تعریف علمی ثابتی که پوشاننده همه موقعیت ها باشد بوده است. قابل قبول ترین تعریف، اختلال های روانی را به صورت زیر تعریف می کند؛ هر یک از اختلالات روانی به صورت یک سندرم یا الگوی رفتاری یا روان شناختی مهم بالینی تصور شده است که در یک فرد روی می دهد و با ناراحتی (یک علامت دردناک) یا ناتوانی (تخریب در یک یا چند زمینه مهم عملکرد) یا با افزایش قابل ملاحظه خطر مرگ، درد، ناراحتی و ناتوانی یا فقدان مهم آزادی همراه است. به علاوه این سندرم یا الگو نباید صرفا یک پاسخ قابل انتظار و تایید شده فرهنگی در مقابل رویدادی خاص مثل مرگ یک شخص مورد علاقه باشد (نوربالا، 1381).

 

 

 

در بررسی شیوع اختلالات شخصیت در 80 نفر از زندانیان زن زاهدان توسط مظاهری و همکاران (1389) مشخص شد که در 95% از نمونه ی مود بررسی یکی از انواع اختلالات شخصیت قابل مشاهده است. اختلال شخصیت ضد اجتماعی با 2/86 درصد، اختلال وابستگی دارویی 60 درصد و اختلال شخصیت دیگر آزار-پرخاشگر با 2/56 درصد به ترتیب شایع ترین اختلالات شخصیت بودند.

 

 

 

 

 

 

فهرست مطالب

فصل دوم چارچوب نظری و پیشینه پژوهش اختلالات روانی

تعریف اختلال روانی    10

تاریخچه اختلالات روانی    11
اسکیزوفرنی    12
اختلالات بدنی شده    13
افسردگی عمده    14
اختلالات اضطرابی    15
هراس (ترس مرضی)    15
اختلال وسواسی- جبری    16
اختلالات شخصیت    17
•    اختلال شخصیت پارانوئید (بد گمان)    18
•    اختلال شخصیت ضد اجتماعی    19
ارتباط انواع اختلالات روانی با جرم    19
فراوانی بیماری های روانی در مجرمان    20
پیشینه تحقیق    21
پژوهش های انجام شده در ایران    22
پژوهش های انجام شده در خارج از ایران    26


منابع و مآخذ
منابع فارسی    
منابع انگلیسی