این نوشتار مبانی نظری و پیشینه تحقیق شیوه های حل تعارض زناشویی قابل ویرایش با فرمت ورد doc بصورت جامع و کامل می باشد. در بخش اول (چارچوب) ادبیات نظری شیوه های حل تعارض زناشویی تشریح می شود و در بخش دوم پیشینه نظری تحقیق شیوه های حل تعارض زناشویی در پژوهش های داخلی و خارجی مورد بررسی قرار می گیرد.

 

 

 

 

کریستیان  و هیوی  (1990)، تعارض زناشویی را به عنوان عدم توافق، تفاوت دیدگاه ها و دیدگاه های متعارض و ناسازگار بین زوجین تعریف کرده اند. و این را از طریق تأثیری که بر رفتار زوجین می گذارد می توان فهمید، تعارض به عنوان یک حادثه ضمنی هنگامی شروع می شود که یکی از زوجین به گونه ای رفتار می کند که عکی العمل منفی همسر خود را بر می انگیزد. و این زوجین را در مسیری قرار می دهد که آیا بحث و مشاجره را شروع کنند یا از آن پرهیز کنند. محققان متذکر شده اند که درک زوجین از روابط زناشویی آن ها را هدایت می کند که هر دو معنای ضمنی تعارض منفی و مثبت را داشته باشند.

 

 

 

 


درمان گران سیستمی تعارض زناشویی را تنازع بر سر تصاحب پایگاه و منافع قدرت و حذف امتیازات دیگری می دانند کنش و واکنش دو فرد که قادر نیستند منظور خود را تفهیم نمایند. تعارض یا تنازع نامیده می شود. اختلاف در روابط نزدیک وقتی به وجود می آید که نزدیکان کارهایی انجام دهند که ما دوست نداریم یا از انجام کارهایی امتناع ورزند که دوست داریم (وایل ، 2002، ص98). تعارض پدیده ای است که به موازات عشق و در ارتباطات زناشویی به وجود می آید و برای زن و شوهری که محصول تجارب مختلفی هستند، غیر قابل اجتناب است. ازدواج سالم، که گاه و بیگاه به دعوا و تعارضات سازنده منتهی شود، تعارض به منزله تنوع نیازها و ارزش های دو طرف می باشد که با بیان احساسات منفی به یکدیگر متجلی می شود و می تواند موقعیتی برای روشن سازی و تفسیر انتظارات درباره رابطه فرد و شریک زندگی برای هر یک از طرفین فراهم کند.

 

 

 

 

 

 

 

فهرست مطالب

تعریف نظری شیوه های حل تعارض زناشویی

تعریف عملیاتی شیوه های حل تعارض زناشویی

فصل دوم چارچوب نظری و پیشینه پژوهش شیوه های حل تعارض زناشویی

تعارض15
 مقدمه15
زمينه‌هاي آشکار تعارض همسران23
زمينه‌هاي پنهان تعارض همسران25
سبک‌هاي شايع مديريت تعارض25 
سبک‌هاي غيرمؤثر و مشکل‌ساز26
سبک مؤثر مديريت تعارض27
«نگرش» و «نياز» دو مقوله‌ در تعارض همسران28
تعارض زناشویی از نظروایل32
دیدگاه های تعارض32
دیدگاه سنتی32
هشت کارکرد مثبت تعارض از نظر ترنر33
عوامل تعارض34
زمینه های شیوه های حل تعارض زناشویی34
حل هر تعارض35
سبک ها واستراتژی های حل تعارض36
۴ اشتباه مهلک38
۵ سوال اساسی39
کمک به زوج ها به چه قیمتی41
ماهیت تعارض زناشویی42
مراحل بروز تعارض زناشویی44
موضوع تعارض45
چرخه زندگی و شیوه های حل تعارض زناشویی49
سبک های حل تعارض زناشویی52
خانواده54


پیشینه تحقیق
تحقیقات خارجی
تحقیقات داخلی


منابع و مآخذ
منابع فارسی    
منابع انگلیسی