علاوه بر کشورهای روسیه و چین، در سطح منطقه ای، جمهوری اسلامی ایران همواره در برابر کشورهای غربی و متحدان منطقه ای آنها ایستاده و خواهان یک راه حل دیپلماتیک برای بحران سوریه می باشد. ایران به عنوان مهمترین حامی منطقه ای دولت و ثبات در سوریه ملاحظات مختلفی را در سیاست خود در قبال سوریه مد نظر دارد که یکی از مهمترین آنها موضوع اسرائیل و محور مقاومت است. در واقع می توان بحران سوریه را رقابت و نزاع میان گروه مقاومت و محافظه کار در منطقه دانست. 

 

 

 

سوریه برای جناح محافظه کار و به خصوص اسرائیل به نوعی مشت ایران محسوب می شود. در همین راستا بازیگران مذکور، می کوشند با برداشتن بشار اسد از رأس قدرت در این کشور ضمن کوتاه کردن دست ایران، تضعیف و تحت فشار قرار دادن حزب الله و مقاومت، امنیت خود را تضمین کنند. ایران نیز برای پیش گیری از این اتفاق به حمایت از برقراری آرامش در سوریه، اسد و نظام وی می پردازد.

 

 

 

 

از سوی دیگر بحث نفوذ و قدرت ایران در منطقه و رقابت با کشورهای عربستان و ترکیه از دیگر دلایل حمایت ایران از نظام سوریه است، ایران بر حفظ و برقراری آرامش در سوریه پافشاری می کند تا ضمن ایستادگی در برابر اعراب از شیعیان سوریه نیز حمایت نماید، که کلیت خود این مسأله، یعنی بحث شیعه و سنی از دیگر دلایلی است که ایران را در پشت بشار اسد قرار می دهد. علاوه بر این، محدود کردن نفوذ آمریکا و به طور کلی غرب در منطقه و جلوگیری از روی کار آمدن دولت تحت نفوذ آنان در کشوری که متحد ایران است، یکی از مهمترین دغدغه های ایران در مورد سوریه است به همین دلیل است که این کشور هرگونه انتقال قدرت در سوریه را تنها در صورتی می پذیرد که خود در آن نقش داشته و آینده ی حضورش در این کشور را تضمین نماید.

 

 

 

این پایان نامه در مورد بحران سوریه و با عنوان بررسی نقش جمهوری اسلامی ایران در بحران سوریه می باشد.

 

 

 

 

 

 

فهرست مطالب

نقش جمهوری اسلامی ایران در بحران سوریه
5-1-  مقدمه           
5-2- روابط ایران و سوریه                      

5-3-  اهمیت نقش ایران در بحران سوریه            

5-4- رویکرد ایران در قبال بحران سوریه           

5-5- دلایل حمایت جمهوری اسلامی ایران از سوریه      

5-6- چالش ها و فرصت های ایران نسبت به رویکرد خود در تحولات سوریه                 

5-7- نتیجه گیری               
یافته ها و نتیجه گیری          
منابع و مآخذ         
منابع فارسی          
منابع عربی            
منابع انگلیسی